Bevrijdingsweek 2020

04-03-2020 | Auteur: M.H. Rosenberg

Het aankomende jaar herdenken en vieren op 4 en 5 mei dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werd van de Duitse bezetter. De L.S.V.M. wil graag een grote bijdrage leveren aan deze viering door middel van een groot evenement op Sociëteit rondom ‘Bevrijding 2020’.

 

Verschillende activiteiten zullen georganiseerd worden rondom het thema ‘Herdenking en Vrijheid’. Er zal aandacht geschonken worden aan de historie van de Vereniging en Sociëteit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zal een grote bijdrage geleverd worden aan de dodenherdenking die vanuit de Gemeente Leiden georganiseerd wordt, bijvoorbeeld door een vertoning van de film ‘Soldaat van Oranje’ te huisvesten. Daarnaast  ligt er het plan om een symposium te organiseren met verschillende sprekers en is de Bevrijdingscommissie op zoek naar mensen met een mooi verhaal over vrijheid of de Tweede Wereldoorlog. 

 

Uiteraard zal de week worden afgesloten met een groot feest voor alle leden. .

Blijf up to date via de Facebook

Dit evenement zou plaatsvinden rondom 4 en 5 mei maar in verband met de huidige situatie rondom het Coronavirus is deze week opgeschoven naar later in het kalenderjaar.

Contact opnemen met de Bevrijdingscommissie kan door te mailen naar bevrijding@lsvminerva.nl