de Commissie van Bijstand inzake de Kennismakingstijd 2022

24-08-2022 | Auteur: E.L.E Bienfait

Waarde Reünisten,

De KMT staat weer voor de deur. Naar verwachting zullen ook dit jaar weer zo’n 600 scholieren vol goede moed opgaan voor het Lidmaatschap van onze geliefde Sociëteit. Ingedikt, zingend, onderzoekend en aftastend zullen zij zich door de zee aan nieuwe ervaringen heen worstelen om klaargestoomd te worden als enthousiast en betrokken Lid van jaar 2022: de Kreeften.

Zoals u weet zijn kreeften een delicatesse en houden van het nachtleven. Om hen ook daadwerkelijk tot zo een kreeft te bereiden, hebben wij, de Commissie van Bijstand, dit jaar weer een mooi menu aan activiteiten opgesteld. Zij zullen al hun voelsprieten uit moeten zetten om dit te volbrengen. Ook hebben wij verschillende programmapunten op de schop genomen. Activiteiten met huizen worden bijvoorbeeld vervangen door een enkel hospiteerweekend ná de KMT, hetgeen met behulp van een speciaal daarvoor ontwikkelde app gestroomlijnd wordt. Er zal een maatschappelijke dag plaatsvinden om de verbinding met de stad te tonen. En in samenwerking met het studenteninitiatief ‘Gelijkspel’ zal seksueel contact tussen studenten bespreekbaar worden gemaakt om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

Maar wat is een KMT zonder dat de kreeften een avond in de tang zijn genomen door reünisten? Zonder het voorbeeld te tonen van een bijzondere jaarband, ook na het Leidsche studentenleven. De Leestafel wordt na het zomerreces extra opgepoetst, zodat niets u tegenhoudt om uw jaarlied uit volle borst ten gehore te brengen. Dit voorbeeld zal de kreeftjes oranje doen glimmen van trots. Daarom nodigen wij u allen van harte uit voor de Jaarliederenavond op dinsdag 30 augustus aanstaande om 20:30 uur.

Wij verwelkomen u graag in grote getalen op Sociëteit om het jaar 2022 te laten zien hoe het moet. Graag heffen wij dan samen met u het glas op de tijd die ons allen zo dierbaar is. 

 

Met vriendelijke groet,

Namens de Commissie van Bijstand inzake de Kennismakingstijd 2022,

Winny Collot d’Escury