Viering Leidens Ontzet - 4 oktober 2021 in de Zuiderkerk

16-09-2021 | Auteur: C.D Ressenaar
Waarde Reünist,
Graag nodigen wij u uit om te vieren dat het op zondag 3 oktober 2021, 447 jaar geleden is dat de stad Leiden werd bevrijd van de Spanjaarden.
Inmiddels is het alweer 2 jaar geleden dat wij elkaar mochten ontmoeten, maar wij zijn erin geslaagd om voor onze viering een plek en een formule te vinden waar wij geheel kunnen voldoen aan de huidige Corona regels. Wij zijn daarom zeer verheugd Leidens Ontzet, zoals pre-Corona gebruikelijk was, gezamenlijk te vieren met de in Amsterdam wonende of werkende Leidse Reünisten.
Wij willen ons lid, Gerrit Key, exploitant van de Zuiderkerk, in het bijzonder bedanken om dit mede mogelijk te maken. Gerrit is zo vriendelijk ons de Zuiderkerk ter beschikking te stellen voor dit evenement met borrel hutspot.
Wij zijn er trots op dat wij in deze bijzondere tijden het Leidens Ontzet zullen vieren op een plek en in een stijl die burgemeester van der Werf, de Watergeuzen en Willem van Oranje tevreden zou stemmen.
De borrel en diner vindt dit jaar plaats op maandag 4 oktober. Het verloop van de avond is als volgt:
- 17.26 uur - inloop
- 17.26 - 19.00 uur - borrel
- 19.00 uur - diner met haring, wittebrood en hutspot
- 21.00 uur - koffie
- 21.30 uur - einde
Locatie Zuiderkerk Amsterdam Zuiderkerkhof 72
1011 WB Amsterdam
Kosten Voor het diner en drank vragen wij een vergoeding van 30 euro. In de aanloop naar het event zullen wij hier een betaallink voor sturen. Het is niet mogelijk om ter plekke contant te betalen of te pinnen.
COVID-19 Wij houden de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten. Graag verzoeken wij u uw vaccinatiebewijs bij de hand te houden en te tonen bij de ingang van de kerk. Mocht u nog niet volledig gevaccineerd zijn, dan vragen wij u zich van tevoren te laten testen. Indien u klachten heeft gerelateerd aan COVID-19 willen wij u uiteraard verzoeken thuis te blijven. Mocht de situatie tegen de tijd van het evenement wijzigen, dan brengen wij u daarvan graag op de hoogte.
Aanmelden Stuur voor donderdag 23 september een e-mail naar leidsereunisten@gmail.com met daarin uw voor- en achternaam. Wie het eerst komt, het eerst maalt! Wij houden op dit moment een maximum van 100 personen aan. Indien u bij de gelukkige 100 zit, ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Mocht u niet bij de eerste 100 zitten, dan maken wij een wachtlijst. Mocht de situatie op 4 oktober zo zijn dat wij meer personen kunnen uitnodigen, dan zullen wij personen van de wachtlijst toelaten.
Wij kijken er naar uit!
 
Met Leidse groet,
Jan Quist Cees Roëll
Ewoud Roosjen
Door Plantenga
Valerie Nauta
Roos van der Ven
Esther Lammers