Bevrijdingsweek

26-04-2021 | Auteur: M.H. Rosenberg

In 2021 is het 76 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Om stil te staan bij deze periode heeft de Bevrijdingscommissie de Bevrijdingsweek georganiseerd van 30

april tot 9 mei met als thema ‘Studenten in Verzet’. Deze activiteiten doen ons eraan herinneren hoe bijzonder bevrijding en vrijheid vandaag de dag is, zeker omdat het in sommige delen van de wereld helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Deze week bestaat onder andere uit een sponsorloop, een symposium en de première van de documentaire ‘Oorlogsverhalen op het witte doek’. De bevrijdingsloop maakt een aansluiting bij de verhalen van Eric Hazelhoff Roelfzema waarbij geld op wordt gehaald voor het Vrijheidfonds(Vfonds). In de oorlogsdocumentaire zullen vijf reünisten hun bijzondere verhaal vertellen over de impact die de Tweede Wereldoorlog op hun leven heeft gehad. Afsluitend zal op het online symposium vrijheid en bevrijding in de brede zin van het woord centraal staan en zal worden gesproken over de unieke rol die de stad Leiden in het verzet had en over hedendaagse vrijheidskwesties.

 

Benieuwd hoe de evenementen toegankelijk zijn voor U, hoe U een bijdrage aan het goede doel kunt leveren of waar meer informatie te vinden is? Kijk dan op onze site (www.bevrijdingsweek.nl) en schroom vooral niet contact met ons op te nemen indien u nog vragen heeft!