Reünistennieuwsbrief

28-03-2019 | Auteur: M.H. Rosenberg

Lustrumboeken reünistenonderzoek

Het jaar 1967 nam het initiatief tot een wetenschappelijk onderzoek onder alle jaargenoten. Ook de volgende jaren hebben bij hun 50-jarig jubileum deelgenomen aan dit onderzoek. Hoe kijken zij terug op hun studententijd en wat was de invloed van de maatschappelijke veranderingen in de jaren 60 op hun studentenleven en hun latere ontwikkeling? 

Carolien Roelants, journalist bij de NRC, schreef een prachtig boek over de geschiedenis van haar jaar LSC/VVSL 1967, gebaseerd op de enquête onder bijna 300 jaargenoten en vele interviews. De geschiedenis van het jaar LSC/VVSL 1969 is uitvoerig gedocumenteerd in het lustrumboek “50 jaar fusie en vriendschap”. Daarin vertellen veel jaargenoten het verhaal over hun werk en leven en wordt het onderzoek samengevat in een aantal aansprekende thema’s. 

Bent u benieuwd hoe het deze generatie is vergaan? Of wilt u zelf een onderzoek doen onder al uw jaargenoten bij uw 50-jarig jubileum. Bestel dan de rijk geïllustreerde lustrumboekjes, die nu verkrijgbaar zijn bij de Stichting Reünistenonderzoek. 

http://www.reunistenonderzoek.nl/lustrumboeken.html