Rapenburg Race 2020

11-03-2020 | Auteur: M.H. Rosenberg

Wegens de recente ontwikkelingen omtrent COVID-19 kan het evenement op 19 september 2020 geen doorgang vinden. Het bestuur van de Rapenburg Race is druk bezig met het zoeken naar alternatieve mogelijkheden om alsnog aandacht te kunnen vragen voor mensen met een dwarsleasie. Zij zullen de komende tijd met meer informatie komen over de ontwikkelingen van dit alternatief. 

Zwem mee

Op zaterdag 19 september 2020 wordt in Leiden de derde Rapenburg Race gezwommen. Dit zwemfestijn is een initiatief van leden van Minerva om geld in te zamelen voor een maatschappelijk doel.Evenals vorig jaar wordt ook nu gezwommen voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie. Iedereen – dus ook u – wordt uitgedaagd om een traject van 800 meter door het Rapenburg te zwemmen en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen met een dwarslaesie. Vorig jaar zwommen 500 mensen mee en haalden zij meer dan 100.000 euro op voor wetenschappelijk onderzoek o.l.v. Prof dr. Wilco Peul, Project MARCH en de ontwikkeling van een hand-exoskelet. Aanmelden kan via de website: www.rapenburgrace.nl.

Word Vriend
Aan reünisten bieden wij de mogelijkheid om Vriend van de Rapenburg Race te worden. Reünisten-Vrienden maken het mogelijk dat de Rapenburg Race een mooie Leidse traditie wordt die aandacht genereert aan en geld inzamelt voor een maatschappelijk of medisch doel. Uw naam wordt eervol vermeld op de website. Kijk op www.rapenburgrace.nl/wordvriend voor meer informatie.

Sponsor een brug
Naast Vrienden zijn we ook op zoek naar sponsoren. Hoe mooi zou het zijn om bijvoorbeeld een van de bruggen aan te kleden met uw bedrijfsvlag en banners, of uw logo op een paar honderd badmutsen te zien zwemmen? Neem contact op met Shanti Khargi via info@rapenburgrace.nl of bel haar: 06 48 23 57 39 voor de verschillende mogelijkheden.

Alumni-event
Op 19 september 2020 is het Rapenburg het podium van het jaarlijks alumni-event van de Universiteit Leiden en vindt 's avonds de Nacht van Ontdekkingen plaats. Deze dag 
wil je als reünist in Leiden zijn!

De Rapenburg Race 2020 is een samenwerking tussen Stichting Rapenburg Race, studenten van het medisch gezelschap ‘Hippocrates’, het Leids Universitair Medisch Centrum, de Universiteit Leiden, de Gemeente Leiden en de Dwarslaesie Organisatie Nederland.