Nieuws

Zoals al meer dan twee eeuwen het geval is gebeurt er nog steeds veel rondom de LSVM en Sociëteit. Middels deze weg willen wij u als reünist goed op de hoogte houden van het laatste nieuws van onze vereniging.

Kalender

 • 06
  oktober
  Jaardies LSC 1968
  06 oktober 2018 -
 • 06
  oktober
  Jaardies VVSL 1968
  06 oktober 2018 -
 • 20
  oktober
  SpruitNight 1978
  20 oktober 2018 -
1 2 3 4 5 volgende

 • Vacature Communicatie & Fondswerving

  — vrijdag, 22 juni 2018

  Het Reünistenfonds wil de komende jaren fors groeien: in contribuanten en in opbrengsten.

  Daarom zoeken wij iemand die ons (Commissaris Reünisten en het Bestuur van het Reünistenfonds) de komende jaren ondersteunt op het gebied van

                                                                         Communicatie & Fondswerving

  Enerzijds stelt dit ons in staat om een professionaliseringslag in gang te zetten, anderzijds helpt dit om de noodzakelijke continuïteit te waarborgen.

  De werkzaamheden zijn zeer divers van aard. Denk hierbij o.a. aan acties om het adressenbestand uit te breiden en up-to-date te houden, het verzorgen van relevante content voor de Virtus Nitor en digitale nieuwsbrieven en het verzorgen van de jaarlijkse mailing aan het Reünistenbestand. De aansturing zal plaatsvinden door de Commissaris Reünisten en door bestuursleden van het Reünistenfonds.

  Voor deze werkzaamheden zoeken wij een creatieve duizendpoot, een échte doener. Ervaring of op zijn minst affiniteit met communicatie en fondsenwerving is noodzakelijk. Daarnaast wordt ruime kennis van en ervaring met de online wereld en social media verondersteld.

  Vertrekpunt is een beschikbaarheid van gemiddeld 4 tot 8 uur per week.  De werktijden zijn zeer flexibel in te vullen. Er staat een marktconforme vergoeding tegenover. Wonend in Leiden of omstreken is een pré.

  Geïnteresseerd? Reageer dan voor 15 juli per mail met een korte motivatie naar Jan-Ite de Ruijter, ji.de.ruijter@spierfonds.nl.

  Het doel van de Stichting Reünistenfonds Minerva is “de bevordering van de bloei van de Leidse Studentenvereniging Minerva en de Vereniging Sociëteit Minerva.” 

  Het fonds wordt gevormd door bijdragen van reünisten en door legaten en erfstellingen en geeft financiële steun aan activiteiten van Minerva en haar subverenigingen.

 • Leidsch Studenten Tooneel

  — vrijdag, 15 juni 2018

  Waarde Leden,

  Over minder dan een maand zal de gloednieuwe musical van het Leidsch Studenten Tooneel in première gaan: Iedereen is wel eens bang.

  Max Grapperhaus schreef speciaal voor ons een moderne bewerking van Annie M.G. Schmidts alomgeliefde musical 'Ja Zuster Nee Zuster'. Plottwists en verrassingen zijn gegarandeerd, maar voor de nostalgici onder ons: niet getreurd. Liedjes zoals 'Ladumaar meneer', 'M'n Opa', 'de Twips' en nog veel meer andere klassiekers zijn nog steeds vertegenwoordigd. Meezingen mag!

  Wij zullen op 5, 6, 7, 12, en 13 juli optreden in Theater InsBlau in Leiden. Kosten van de kaarten €12,50 voor reünisten en externen, en kunnen besteld worden door onderstaande link te openen:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoIPuNb2QInE8oOGAfY8s2029GniakMbZp-kBec8JP7a-OxQ/viewform 

  Wacht dus niet langer en reserveer nog vandaag kaarten!
  Zuster Klivia en de bewoners van het Rusthuis kunnen niet wachten om zo veel mogelijk belangstellenden te verwelkomen in juli.

  Met rood-groene groet,

  Het Leidsch Studenten Tooneel

 • Tour de Minerva

  — vrijdag, 1 juni 2018

  Waarde Reünist(e),

   
  Op 10 juni zal de derde editie van de Tour de Minerva plaatsvinden. Deze wielertoertocht van 60 of 100 km is open voor leden en reünisten van de LSV 'Minerva' en de KSRV "Njord”. Door mee te fietsen dit jaar steun jij de Florentina Foundation, die moeders en kinderen in Tanzania en Ethiopië helpt. Daarnaast fiets je een prachtig uitgezette route en wordt je super fit met je vrienden.
  Achteraf zal er een BBQ op het dakterras plaatsvinden waar je lekker kan nagenieten met een fles rosé. Geen fietsfan? Kom dan alsnog een steentje bijdragen door een spiesje van de BBQ te eten. 
  Opgeven kan via de onderstaande link:

  https://docs.google.com/forms/d/1r8CPPS-n6g8xF5b6JoUhk-Sv5tQs4fSBBYsv1A1dgL0/viewform?edit_requested=true 

 • Tour de Minerva

  — dinsdag, 8 mei 2018

  Waarde Reünist,

  Alweer bijna een jaar geleden is het dat de tweede editie van de Tour de Minerva plaatsvond. Op deze dag legden zowel leden als reünisten zij aan zij een afstand af van 60 of 100km af door het Groene Hart. Samen hebben de fietsers zich ingezet voor het goede doel UAF. Het UAF is een stichting die vluchtelingen begeleidt bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit op hun capaciteiten. Als onderdeel van het project van de Goede Doelen Commissie 2017 heeft de Tour de Minerva bijgedragen aan een totale opbrengst van €11.500. Een ontzettend mooi bedrag waar ook de fietsers van de Tour de Minerva absoluut een significante bijdrage aan hebben geleverd en trots op mogen zijn! Na de tocht kwamen de wielrenners op het dakterras van Sociëteit met elkaar samen om onder het genot van een koud biertje na te praten over deze dag. Aansluitend werd er door de Goede Doelen Commissie een barbecue verzorgd. Ik denk dat de wielrenners die afgelopen jaar aanwezig waren het met ons eens zullen zijn dat het uiterst geslaagde dag was.

  Na het enthousiasme van de afgelopen twee jaren komen wij zoals beloofd dit jaar opnieuw terug met derde editie van de Tour de Minerva. De wielertocht zal plaatsvinden op zondag 10 juni. Evenals vorig jaar zal er na afloop van de tour een borrel en barbecue worden verzorgd door de Goede Doelen Commissie op het dakterras. Ook dit jaar is er de mogelijkheid om racefietsen van uitstekende kwaliteit voor een schappelijke prijs te huren. Op deze manier kunnen ook minder ervaren wielrenners die zelf niet in het bezit zijn van een fiets toch deelnemen aan dit evenement. Het goede doel waar wij ons dit jaar voor zullen gaan fietsen is Florentina Foundation. Dit is een non-profit ontwikkelingsorganisatie in ontwikkelingslanden in Afrika. Deze stichting heeft tot doel een bijdrage te leveren aan zowel medische als educatieve ontwikkeling van families in deze landen. De Goede Doelen Commissie 2018 zal deze zomer ook zelf samen met een paar leden naar Tanzania afreizen om ter plaatse deze families te helpen. Wij als Veyf Spaecken zijn enorm enthousiast hierover en willen graag met de Tour de Minerva de Goede Doelen Commissie steunen.

  Verdere informatie over tijden en inhoud van de Tour de Minerva volgt snel, maar zet 10 juni alvast in de agenda! Wij hopen jullie in groten getale op 10 juni tegemoet te zien!

   

  Met sportieve groet,

   

  Het gehele bestuur van de Veyf Spaecken,

 • Archief

  — woensdag, 14 maart 2018

  Waarde Reünist(e),

   

  L.S.V. Minerva heeft het op één na grootste particuliere archief van Nederland. Gemoeid met het beheer van dit archief is de Stichting Archief Leids Studenten Leven. Indien je meer informatie in zou willen winnen over dit archief of de Stichting Archief Leids Studentenleven kun je de website bezoeken: http://archiefstudentenleven.nl/. Op deze website vind je verdere informatie en contactgegevens van de stichting.

   

  Indien je geïnteresseerd bent in het bezoeken van ons archief of indien u bijvoorbeeld een schenking wil doen kun je ook contact opnemen met de Commissie voor het Archief en Museum van L.S.V. Minerva via archiefminerva@gmail.com.

 • Reünistenavonden 2018

  — maandag, 5 maart 2018

  Waarde Reünist(e),

   

  Hieronder de lijst met Reünistenavonden voor het komende jaar:

  1945 - 1962: Reünistenavond op 27 oktober

  1963 - 1972: Reünistenavond op 3 november

  1973 - 1979: Reünistenavond op 10 november

  1980 - 1986: Reünistenavond op 17 november

  1987 - 1996: Reünistenavond op 12 januari

  1997 - 2009: Reünistenavond op 19 januari

  2010 - 2013: Terug naar Toen op 25 januari

 • Jaardies 1977

  — maandag, 30 oktober 2017

  Film gemaakt voor de Jaardies van het jaar 1977

 • Trainingen voor Subcommissies

  — vrijdag, 22 september 2017

  Waarde Reünisten,

  Al meer dan eens is gebleken dat de Leden van Minerva veel kunnen leren van jullie. De Bestuursgang profiteert wekelijks van jullie kennis en wij gunnen net zoveel wijsheid aan onze subcommissies. De Leden zetten zich naast hun studie ongelofelijk hard in op vrijwillige basis voor de L.S.V. ‘Minerva’ en wij zijn van mening dat ze hierbij erg veel aan jullie ervaringen zullen hebben. Daarom willen wij graag vragen of er Reünisten zijn die trainingen zouden willen geven aan deze subcommissies.

  Dergelijke trainingen zullen zich om en nabij vijf keer per jaar verstrekken en zijn functiespecifiek. Wij denken dat de volgende trainingen het meeste effect zullen hebben:

  Praeses: leiding geven

  Ab-actis: communicatie

  Quaestor: boekhouden/begroten

  Acquisitie: trainingen

  Lay-out: InDesign

  De studenten die een commissie doen, maken allen goede voortang met hun studie. Daarnaast ontwikkelen zij zich op zowel sociaal als organisatorisch gebied door zich in te zetten op Minerva. Met een training zullen zij dit traject beter voorbereid ingaan waardoor ze er niet alleen meer resultaat uit zullen halen maar ook een groter leerproces zullen ondergaan. Zowel voor Minerva als voor het Lid zelf zou het dus een bijzonder waardevolle toevoeging zijn.

  De Leden kunnen hierbij naar u thuis/uw kantoor komen maar u bent uiteraard ook van harte welkom een training op Sociëteit te verzorgen.

  Bent u werkzaam of gespecialiseerd op een bepaald gebied en lijkt het u interessant om bij te dragen aan de professionalisering van onze subcommissies en daarmee van de Vereniging zelf? U kunt dan contact opnemen met Collegii h.t. Assessor Primus Sara Ketelaar. De eerste trainingen hopen wij in oktober al aan te kunnen bieden dus wij zien erg uit naar uw antwoord.

   

  Bij voorbaat dank en hopelijk tot ziens!

   

  Met vriendelijke groet,

  Sara Ketelaar
  Collegii h.t. Assessor Primus

  L.S.V. Minerva
  Breestraat 50
  2311 CS Leiden

  Tel alg: 071-5149241
  Tel dir: 071-5161920
  Mobiel: 06-11781617

 • Hendrik Jacobus van Es

  — maandag, 7 augustus 2017

  Beste Collega’s, Reünisten en Leden van Minerva,


  Zoveel medeleven, zoveel troostvolle woorden, zoveel bloemen, zoveel liefdevolle

  brieven en kaarten na het overlijden van mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader

  en trotse Opa

                                                  HENDRIK JACOBUS VAN ES

   

  De verhalen die de collega’s en oud-studenten met ons hebben gedeeld 

  waren van een hartverwarmende context en belichten zijn karakter zoals wij hem

  ook kenden. Wat hebben ze veel voor ons betekend en ons kracht gegeven

  om door te gaan. Dit zullen we nooit vergeten.

   

                                                                                   Mevrouw Van Es

                                                                                   Tineke, Berthil, Audrey en Stefan

 • White Lounge Party

  — vrijdag, 30 juni 2017

  De Jongerencommissie van Sociëteit de Witte nodigt je van harte uit voor de jaarlijkse White Lounge Party op vrijdag 30 juni in het Paviljoen van Sociëteit De Witte op Scheveningen.
  De jaarlijkse loungeparty doet ook dit jaar het Paviljoen weer schudden op zijn grondvesten: dj, muziek, dansvloer, cocktails, hapjes en veel gezelligheid.
  Kom je de sfeer en eigenheid van De White Lounge Party ervaren op deze zomerse avond? Mis het dan niet en meld je aan!


  Programma                    White Lounge Party van 20:00 tot 23:30 uur
  Locatie                          Paviljoen Sociëteit De Witte, Pellenaerstraat 4 Scheveningen
  Dresscode                     Tenue de Ville met wit accent
  Kosten                          De kosten (inclusief 2 consumpties en fingerfood) bedragen € 17,50 p.p.
  Aanmelden                    Aanmelden kan via deze link naar onze website
  Vragen?                        Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de Jongerencommissie van Sociëteit De Witte via                                                          joco@societeitdewitte.nl

   

  Wij hopen jullie in groten getale te mogen verwelkomen op 30 juni!


1 2 3 4 5 volgende